Hockey

Hockeyster Paumen (31) stopt na 235 interlands bij Oranje

Hockeyster Maartje Paumen (31) heeft besloten om na twaalf jaar een punt te zetten achter haar interlandloopbaan.

"Ik heb een fantastische carrière gehad in het Nederlands elftal. Het was de tijd van mijn leven. Maar nu is het tijd voor andere dingen", aldus de 235-voudig international dinsdag tegen Hockey.nl.

Paumen was in twaalf jaar goed voor 195 doelpunten. De strafcornerspecialiste en aanvoerster werd twee keer olympisch kampioen en veroverde twee wereldtitels en drie Europese titels met Oranje.

In 2011 en 2012 werd Paumen uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Ze is bovendien olympisch topscorer aller tijden.

Oranje greep afgelopen zomer op de Spelen in Rio de Janeiro naast het goud. De ploeg van bondscoach Alyson Annan moest genoegen nemen met zilver. Groot-Brittannië was na shoot-outs te sterk.

Na de Spelen gaven Naomi van As en Ellen Hoog al aan te stoppen als international.

Raar

Paumen twijfelde naar eigen zeggen al maanden over het beëindigen van haar interlandloopbaan. Onlangs besloot ze alsnog de knoop door te hakken.

"Het was een heel lastige keuze, maar ik kan het na al die tijd niet meer opbrengen om alles uit mezelf te halen", zegt de Limburgse. "Toch is het zo raar. Spelen voor Oranje heb ik mijn hele leven gewild. En dan zou ik daarmee stoppen. Daarom heb ik getwijfeld."

Paumen, die zich afgelopen vier jaar tot topscorer kroonde in de Hoofdklasse, gaat nog wel door bij haar club Den Bosch. Daar speelt ze al sinds 2004. "Ik neem nog geen definitief afscheid. Aan het einde van het seizoen beslis ik wat ik bij Den Bosch ga doen."

Lees meer over:
Tip de redactie