Darts

Van Gerwen als groepswinnaar verder bij Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich maandag eenvoudig voor de volgende ronde geplaatst bij de Grand Slam of Darts. Hij won ook zijn derde groepswedstrijd door Max Hopp met 5-1 te kloppen.

Van Gerwen hoefde maar twee legs te winnen om zeker te zijn van de groepswinst. Die had de titelverdediger in een mum van tijd binnen.

De Duitser pakte vervolgens bij 3-0 zijn eerste leg, maar Van Gerwen trok de partij daarna eenvoudig naar zich toe. Met een gemiddelde van 95,93 was hij niet eens in topvorm.

De Brabander was het toernooi in Wolverhampton begonnen met zeges op Martin Adams (5-2) en Brendan Dolan (5-1). 

Van de Pas

Benito van de Pas was in zijn laatste groepswedstrijd met 5-2 te sterk voor Adrian Lewis. Hij was al zeker van een plek in de volgende ronde, maar is door zijn zege ook groepswinnaar.

Opvallend was ook de nederlaag die Phil Taylor leed. De Engelsman, die zondag aankondigde na volgend jaar te stoppen, kreeg een 5-0 nederlaag te verduren tegen Darren Webster. 

Taylor had zich overigens al geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Webster al uitgeschakeld was.

Van Barneveld

Raymond van Barneveld gooit dinsdag in zijn derde groepswedstrijd tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. Met twee overwinningen is de Hagenaar, die het toernooi in 2012 won, al vrijwel zeker van een plek in de achtste finales.

Het toernooi in Wolverhampton kent een prijzengeld van circa 460.000 euro. Voor de winnaar ligt een bedrag van ongeveer 115.000 euro klaar.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie