Darts

Dartslegende Phil Taylor zet eind 2017 punt achter loopbaan

Dartslegende Phil Taylor zet eind volgend jaar een punt achter zijn imposante carrière. De zestienvoudig wereldkampioen mist de motivatie om nog langer door te gaan.

"Ik stop eind volgend jaar. Ik zal dus geen Europese toernooien meer spelen, en ook geen Players Championship", vertelde de 56-jarige Engelsman zondag aan RTL7.

Taylor zal volgend jaar al wat minder in actie komen. "Ik speel dan alleen nog toernooien waarvoor ik word uitgenodigd. Dat wil de PDC." Hij denkt daarbij vooral aan de Premier League.

De darter uit Stoke-on-Trent kondigde zijn afscheid aan na zijn zege op Ian White bij de Grand Slam of Darts. Hij won zijn partij in Wolverhampton overtuigend met 5-1.

Wereldtitels

Zijn naderende afscheid komt niet uit de lucht vallen, omdat Taylor al jaren minder presteert. De laatste wereldtitel van 'The Power', zoals zijn bijnaam luidt, dateert uit 2013.

In 1990 werd Taylor, die wordt beschouwd als de beste darter ooit, op 29-jarige leeftijd voor het eerst wereldkampioen bij de bond BDO. Hij herhaalde die prestatie in 1992. Na zijn overstap naar de profbond PDC pakte hij nog veertien wereldtitels.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie