Darts

Eenvoudige zege voor titelverdediger Van Gerwen bij Grand Slam of Darts

​Michael van Gerwen heeft zaterdagavond zonder veel moeite zijn eerste groepswedstrijd bij de Grand Slam of Darts gewonnen. De titelverdediger was in Wolverhampton te sterk voor Martin Adams: 5-2.

Van Gerwen zette direct de toon in de eerste leg door 180 te gooien en een 106-finish te verzilveren. Adams was te slordig op de belangrijke momenten en moest ook de tweede leg aan de Brabander laten.

Binnen iets meer dan zes minuten stond het al 3-0 voor Van Gerwen. Adams kwam nog wel op het scorebord door de vierde en zesde leg op zijn naam te schrijven, maar in de buurt van de zege is de Brit nooit gekomen.

Van Gerwen wist zijn eigen leg op 4-2 te behouden en stelde daarmee de overwinning in groep A veilig. 

Van Barneveld

Eerder op zaterdag won Raymond van Barneveld op imponerende wijze van Nathan Aspinall: 5-1. Met een gemiddelde van 110,15 liet de 49-jarige Hagenaar weinig heel van zijn Engelse opponent. 

In de andere partij in groep F luisterde Danny Noppert zijn debuut op een televisietoernooi op met winst tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic: 5-3. De 25-jarige Fries gooide in zijn tweede leg een elfdarter.

Daardoor staat Noppert zondag tegenover de ervaren 'Barney', de kampioen van 2012. De beste twee van elke poule plaatsen zich voor de achtste finales in de Civic Hall.

Van de Pas

Ook Benito van de Pas wist zijn eerste duel in groep H winnend af te sluiten. De 23-jarige Tilburger had in het begin weinig moeite met zijn opponent Chris Dobey, maar liet zich alsnog bijna verrassen.

Dobey knokte zich van een 4-0 achterstand terug tot 4-4 en kreeg zelfs een kans om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar Van de Pas trok uiteindelijk toch aan het langste eind: 5-4.

Phil Taylor wist zijn partij tegen Darryl Fitton simpel te winnen: 5-1. Gary Anderson was nipt te sterk voor Glen Durrant: 5-4.

Tip de redactie