Stephen Curry heeft maandag dertien driepunters gemaakt voor Golden State Warriors in de wedstrijd tegen New Orleans Pelicans (116-106). Daarmee vestigde de Amerikaan een nieuw record in de NBA.

Het vorige record stond op twaalf driepunters en werd gedeeld door Curry, Kobe Bryant en Donyell Marshall.

Curry (28) ondernam maandag zeventien pogingen van buiten de cirkel en schoot dus dertien keer raak. In totaal was hij goed voor 46 punten.

Vrijdag miste Curry nog elke keer bij tien pogingen voor driepunters in de wedstrijd tegen de LA Lakers. Daarmee kwam er voor hem een einde aan een serie van 157 duels met minimaal één rake driepunter.

De tweevoudig meest waardevolle speler (MVP) van de NBA zette de afgelopen twee jaar steeds een record neer voor meeste driepunters in een seizoen met 286 in 2014/2015 en liefst 402 in 2015/2016.

Met vijf zeges in de eerste zeven duels staat Golden State Warriors op de vierde plaats in de Western Conference. De Pelicans verloren al hun zeven wedstrijden dit seizoen en zijn hekkensluiter.

Curry breekt NBA-record met dertien driepunters
62
Curry breekt NBA-record met dertien driepunters

Clippers

Los Angeles Clippers gaf tegen Detroit Pistons de goede seizoenstart in de NBA een passend vervolg met een dikke zege: 114-82. De ploeg voert met zes overwinningen de stand aan in de Western Conference. Chris Paul was van grote waarde met 24 punten.

Chicago Bulls herstelde zich tegen Orlando Magic van een reeks van drie nederlagen. De ploeg won overtuigend met 112-80. Jimmy Butler nam de Bulls bij de hand met 20 punten.

Bekijk hier de driepunters van Curry's nieuwe NBA-record
120
Bekijk hier de driepunters van Curry's nieuwe NBA-record