Basketballer LeBron James is er zaterdagavond (lokale tijd) in geslaagd zich te vestigen in de top tien van topscorers aller tijden in de NBA. 

De sterspeler maakte voor zijn team Cleveland Cavaliers tegen de Philadelphia 76’ers zijn 26.946ste punt.Daarmee passeerde hij legende Hakeem Olajuwon op de ranglijst, die op 26.945 punten stond.

Opvallend aan de eerste tien namen is dat James samen met Kobe Bryant (derde) en Michael Jordan (vierde) als enige speler niet de positie van center of power-forward bekleedt.

Kareem Abdul-Jabbar, een befaamde center, voert de lijst aan met 38.387 punten. James staat nog achter Elvin Hayes, die met 27.313 punten de negende plek bezet.

Ultieme doelen

"Voor mij heeft dit nooit op mijn lijstje van ultieme doelen gestaan", sprak James na de wedstrijd tegen de 76ers. "Mijn teamgenoten helpen, rebounden, verdedigen en blocken hadden meer prioriteit. Maar dit is wel een enorme eer."

De 31-jarige James, die drie NBA-titels op zijn naam heeft staan, zette met de Caveliers ook een reeks neer van acht overwinningen aan het begin van het seizoen. Dat was al sinds het seizoen 1976/1977 niet meer voorgekomen.