Yuri van Gelder denkt nog niet aan stoppen. De turner wil in 2020 als 37-jarige meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio

De Brabantse ringenspecialist uit Waalwijk werd afgelopen zomer tijdens de Spelen in Rio de Janeiro naar huis gestuurd omdat hij de gedragsregels had overtreden. Zijn doel is om in de Japanse hoofdstad alsnog de finale te turnen.

''Ik ga ervoor'', zei de 33-jarige Van Gelder donderdag bij RTL Late Night. ''De afgelopen drie maanden ben ik goed gaan nadenken over wat ik precies wil. Ik heb de training op een laag pitje gezet, zoals ik na een groot toernooi altijd even gas terug neem." 

"Ik heb het gas nu echt goed losgelaten, maar merk toch dat ik het turnen mis. Ik ben weer aan de gang gegaan met trainen en merk dat ik van sporten heel blij en gelukkig word."

Van Bokhoven

De Waalwijker traint voorlopig apart in Den Bosch. Zijn coach Bram van Bokhoven, die in Rio een cruciale rol speelde bij het wegsturen van Van Gelder, is gepromoveerd tot bondscoach bij de turnbond.

Van Gelder kwalificeerde zich voor de olympische finale aan de ringen, maar ging na de kwalificatie tot diep in de nacht op stap. Chef de mission Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF stuurde hem enkele dagen later naar huis.