De honkballers van de Chicago Cubs hebben in de nacht van woensdag op donderdag voor het eerst in 108 jaar de World Series gewonnen.

De MLB-ploeg was in het beslissende zevende duel in de strijd om de Noord-Amerikaanse titel na verlenging met 8-7 te sterk voor Cleveland Indians en pakte zo de eerste titel sinds 1908 en de derde in totaal.

De Cubs wonnen de laatste drie wedstrijden en zijn zo de zesde ploeg die zich in de World Series hebben teruggeknokt van een 3-1 achterstand in de best-of-sevenseries.

Het beslissende duel in Cleveland werd een ware thriller. De Cubs leken lang op weg naar een makkelijke zege, maar op 6-3 in de achtste inning ging het mis. Mede dankzij een homerun van Rajai Davis op het werpen van Cubs-closer Aroldis Chapman kwamen de Indians weer op gelijke hoogte.

Video: Samenvatting zevende duel World Series

Honkballers Chicago Cubs winnen na 108 jaar World Series
Honkballers Chicago Cubs winnen na 108 jaar World Series

Regen

De Cubs leken rijp voor een nieuwe nederlaag, maar toen begon het te regenen. Die onderbreking kwam voor de ploeg als geroepen. De negende inning leverde vervolgens geen scores op, waardoor de partij een verlenging nodig had om tot een winnaar te komen.

In de tiende inning sloeg Chicago direct toe met twee punten en die marge gaf de equipe van hoofdcoach Joe Maddon ondanks een score van de Indians niet meer uit handen.

Ben Zobrist werd na de wedstrijd uitgeroepen tot beste speler van deze World Series, mede omdat hij in de tiende inning de zege van de Cubs inleidde met een honkslag. Zobrist vierde zijn tweede triomf op rij in de World Series, want vorig jaar behaalde hij het kampioenschap met Kansas City Royals.

Geit

Met de overwinning voor de Cubs komt er ook een einde aan de 'Curse of the Billy Goat', de vloek uitgesproken door Billy Sianis in 1945 omdat zijn geit uit stadion Wrigley Field in Chicago werd gezet. Sianis riep destijds uit dat de Cubs nooit meer in de World Series zouden staan.

Chicago Cubs was het team dat het langst droog stond in de MLB. Dat stokje wordt nu overgenomen door de Indians, die sinds 1948 wachten op een titel.