De honkballers van de Chicago Cubs hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een beslissend zevende duel afgedwongen in de World Series. De ploeg van manager Joe Maddon won de zesde wedstrijd in Cleveland met 9-3 van de Indians.

Addison Russell was de grote man bij de Cubs, die al 108 jaar wachten op een titel in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB).

De pas 22-jarige korte stop sloeg liefst zes punten binnen door een tweehonkslag in de eerste inning en een homerun met volle honken in de derde inning. Russell is na de legendarische Mickey Mantle in 1953 de jongste speler die een 'Grand Slam' homerun slaat in de World Series.

De Cubs namen in de eerste inning al een 3-0 voorsprong en breidden de marge in de derde inning uit naar 7-0. Josh Tomlin, de startende werper van de Indians, werd daardoor al in de derde inning vervangen.

Jake Arrieta begon op de heuvel bij de bezoekers en hij stond in ruim vijf innings maar twee punten toe. De 30-jarige Amerikaan was ook al de winnende werper in wedstrijd twee van de World Series.

Video: Samenvatting wedstrijd zes World Series

Chicago Cubs dwingen beslissend duel af in World Series
106
Chicago Cubs dwingen beslissend duel af in World Series

Historisch

De Cubs hebben nu twee wedstrijden op rij gewonnen en kunnen het zesde team worden sinds 1925 dat de World Series wint ondanks een 3-1 achterstand na vier wedstrijden.

De titelstrijd in de MLB zal in de nacht van woensdag op donderdag beslist worden. De zevende wedstrijd is ook in Cleveland.

Het zal sowieso een historisch duel worden, want de laatste titel van de Indians dateert van 1948 en die van de Cubs van 1908.