​Ruim een maand voor hun gevecht hebben Badr Hari en Rico Verhoeven al voor het nodige spektakel gezorgd op hun persconferentie in de aanloop naar hun veelbesproken confrontatie in het Duitse Oberhausen.

In april van dit jaar daagde Verhoeven Hari uit bij ​Ziggo Sport en die ging daar gretig op in. Op 10 december vechten beide Nederlanders voor de eer, maar dinsdag stonden ze al tegenover elkaar in de Heineken Music Hall.

Op het moment dat de kickboksers letterlijk tegenover elkaar moesten gaan staan voor de zogenoemde 'staredown', liet Hari het echter afweten. De 'Golden Boy' liep zonder iets te zeggen weg en liet Verhoeven verbouwereerd achter op het podium in Amsterdam.

Eerder liet Hari wel van zich horen tijdens de persconferentie. "Ik zat hoog en droog in Marokko, maar iemand bleef maar op de deur kloppen", zei hij over de uitnodiging van Verhoeven. "Hij heeft een paar keer te veel geklopt. Op 10 december gaan we het zien. Geen discussie, geen gezeik."

Video: Badr Hari loopt weg voor 'staredown'

Janken

Voor de zelfverzekerde Hari is het wellicht zijn laatste wedstrijd ooit. De carrière van de 31-jarige Amsterdammer staat al jaren op een laag pitje. "Het gevecht met Rico is misschien wel een goede afsluiting, maar hij zal janken om een re-match als ik hem al in de eerste ronde neersla."

"Die zal ik hem misschien ook wel geven, dus dan komt er nóg een gevecht. Dan wel om de wereldtitel. Dat wordt dus twee keer cashen. Hij heeft mij iets te vaak uitgedaagd. Ik sla hem total loss en klaar is Kees."

Dat hij vol vertrouwen is voor het gevecht, waarin geen enkele titel op het spel staat, bleek ook op het moment dat er achter in de zaal een doffe knal klonk. "Datzelfde geluid zal klinken wanneer Rico neergaat", blufte Hari.

Respect

Verhoeven vond het typerend dat Hari het liet afweten toen hij oog-in-oog moest staan met zijn uitdager. "Dit zegt genoeg. Ik heb respect voor elke tegenstander. Hij niet", aldus de 27-jarige Brabander.

Dat Hari wegliep zorgde alleen maar voor meer motivatie bij Verhoeven. "Badr had het nog wel over een tweede gevecht, maar na 10 december wil hij echt niet meer. Dan weet hij dat het echt over is voor hem. Het is echt de good guy tegen de bad guy. En kickboksen kan wel een good guy gebruiken."