Tiger Woods hoopt op 1 december na lang blessureleed zijn rentree op de golfbaan te maken bij World Challenge op de Bahama's.

De Amerikaan staat al sinds de zomer van 2015 aan de kant met een slepende rugblessure en kondigde onlangs ook al zijn rentree aan, maar daar kwam het toen niet van.

Woods, de voormalige nummer één van de wereld, behoort nu echter tot het achttienkoppige deelnemersveld voor de World Challenge. Dat toernooi maakt geen deel uit van de PGA Tour en staat in het teken van zijn eigen Tiger Woods Foundation.

"Ik kijk ernaar uit om mijn rentree te maken bij dit geweldige toernooi", zegt Woods in een verklaring. "Dit is onze achttiende editie en elk jaar slagen we erin een sterk deelnemersveld met de beste golfers van het afgelopen seizoen neer te zetten."

Drie weken geleden meldde Woods zich op het laatste moment af voor het Safeway Open in Californië. "Mijn spel is nog kwetsbaar en niet op het niveau waar het moet zijn."

De veertienvoudig winnaar van een Major speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. Sindsdien onderging hij twee rugoperaties en werkte hij in alle rust aan zijn herstel.