Basketbal

Westbrook met 'triple-double' in voetsporen NBA-legende Abdul-Jabbar

Oklahoma City Thunder-vedette Russell Westbrook heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag NBA-geschiedenis geschreven door de eerste 'triple-double' met minstens vijftig punten op het scorebord te brengen sinds Kareem Abdul-Jabbar in 1975.

De sterspeler van de Thunder leidde zijn team met in totaal 51 punten langs Phoenix Suns. Oklahoma City won aan de hand van Westbrook met 113-110.

Met 51 punten, 13 rebounds en 10 assists kwam de 27-jarige point guard op alle drie de onderdelen in de dubbele cijfers, waarmee hij aan de eisen voor een zogenoemde triple-double voldeed.

Slechts twee spelers in de historie van de NBA combineerden dat met een hoger puntenaantal. Toch vond Westbrook dat hij nog meer had kunnen bijdragen. "Ik had mijn medespelers meer moeten vertrouwen en hen vaker in stelling moeten brengen. Dat moet ik in het vervolg beter doen, maar gelukkig hebben we gewonnen."

Vertrouwen

​Coach Billy Donovan nam het zijn uitblinker echter niet kwalijk dat hij soms iets te veel voor eigen succes ging. "Hij is een van de beste spelers ter wereld en ik heb er alle vertrouwen in dat hij punten op het bord kan brengen met zijn worpen. Ik wil juist dat hij het probeert."

Oklahoma City Thunder is het seizoen in de Western Conference goed begonnen met twee overwinningen op rij. Eerder werd ook Philadelphia 76ers al opzij gezet: 103-97.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie