Darts

Titelverdediger Van Gerwen komt met de schrik vrij in eerste ronde EK

Michael van Gerwen heeft zich vrijdag in Hasselt met zeer veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het open EK darts. Jelle Klaasen sloot zijn eerste partij in België ook succesvol af.

Topfavoriet Van Gerwen kwam in de Ethias Arena in de eerste ronde met de schrik vrij tegen de Australiër Simon Whitlock: 6-5 in legs.

Whitlock, die het European Championship Darts in 2012 op zijn naam schreef en een jaar later de finale verloor van Adrian Lewis, kwam tegen de nummer één van de wereld door een 170-finish op een 4-2 voorsprong en op 5-3 mocht hij gooien voor de winst. Van Gerwen won echter drie legs op rij en daarmee de partij.

De Brabander won het EK de laatste twee jaar. Vorig jaar versloeg hij Gary Anderson in de finale.

Klaasen schaarde zich ook bij de laatste zestien. De als achtste geplaatste Nederlander was met 6-3 te sterk voor de Engelsman Steve West, de nummer 47 van de Order of Merit.

De 23-jarige Benito van de Pas werd in de middagsessie uitgeschakeld door de drie jaar jongere Duitser Max Hopp: 6-4. Jermaine Wattimena redde het 's avonds niet tegen de als tweede geplaatste Oostenrijker Mensur Suljovic (6-1).

Van Barneveld

Raymond van Barneveld is er net als Lewis niet bij in Hasselt, omdat zij dit jaar niet meededen aan de Euro Tour, een verplichting voor plaatsing voor het EK.

Het European Championship Darts duurt drie dagen. De tweede ronde-partijen zijn op zaterdag, waarna de kwartfinales, halve finales en finale volgen op zondag.

Tip de redactie