Chicago Cubs heeft woensdagavond (lokale tijd) het tweede duel in de World Series gewonnen: 1-5. Daardoor komt de honkbalploeg in de best-of-sevenserie tegen Cleveland Indians op gelijke hoogte (1-1).

De Indians waren dinsdag de finale van de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie MLB met een ruime zege begonnen (6-0), maar hadden een dag later. opnieuw voor eigen publiek, weinig in te brengen tegen Jake Arrieta.

De werper wist meer dan vijf innings geen enkele hit tegen te staan. Hij had zo een aanzienlijke bijdrage aan de eerste winstpartij van de Cubs in de World Series sinds 1945.

Video: Samenvatting Chicago Cubs-Cleveland Indians

Chicago Cubs brengt stand in World Series in evenwicht
Chicago Cubs brengt stand in World Series in evenwicht

Vrijdag staat voor de formatie uit Chicago de eerste finalewedstrijd voor eigen publiek op het programma in 71 jaar tijd, iets waar de hele ploeg volgens manager Joe Maddon al naar uitkijkt.

"Het gaat een gekkenhuis worden. Dat is het normaal al, maar door deze overwinning zal het allemaal net wat gekker zijn. Het wordt een ongelooflijk speciale ervaring."

Zowel de Indians als de Cubs wachten al jaren op een nieuwe titel in de MLB. Cleveland won voor het laatste in 1948, Chicago was in 1908 voor het laatste de beste ploeg.