Atletiek

IAAF-voorzitter Coe vrijgepleit van overtreden gedragscodes

Voorzitter Sebastian Coe van de internationale atletiekbond IAAF is vrijgepleit van het overtreden van de gedragscode voor officials.

De ethische commissie van de federatie vindt dat de oud-atleet niets fout heeft gedaan in de procedures voor de toewijzing van de WK in 2017.

In november 2011 werd dat toernooi aan Londen toegekend. Qatar was ook kandidaat, maar moest het destijds afleggen tegen de Britten. Coe was toen vicevoorzitter van de IAAF en voorzitter van het Britse organisatiecomité voor Londen 2012.

Volgens Ed Warner, de preses van de Britse atletiekbond, zou Coe in 2011 op de hoogte zijn geweest van de geruchten dat bestuursleden van de IAAF op 'bruine enveloppen' met geld van de delegatie uit Qatar konden rekenen voor een gunstige stem in de WK-verkiezing.

De ethische commissie van de IAAF kon echter geen enkel bewijs vinden voor deze opmerking van Warner. Coe zei tijdens een hoorzitting bij het college dat hij zich niet kon herinneren dat hij van die geruchten had gehoord, laat staan dat hij daar met Warner over had gesproken.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie