Robin Haase staat op de maandag verschenen wereldranglijst op de 64e plaats. De geboren Hagenaar was vorige week de mondiale nummer zestig.

De 29-jarige Haase werd afgelopen week op het ATP-toernooi van Antwerpen in de tweede ronde uitgeschakeld. Hij blijft veruit de hoogstgenoteerde Nederlander. 

Igor Sijsling zakte van de 136e naar de 141e plaats en Thiemo de Bakker moest liefst 35 plaatsen inleveren. Hij is nu de nummer 186. 

Aan de top van de ranking veranderde weinig. Novak Djokovic voert de mondiale ranglijst aan, gevolgd door Andy Murray en Stan Wawrinka. Roger Federer steeg zonder in actie te komen een plaatsje en is nu zevende. De Zwitser staat door een knieblessure al maanden aan de kant.

Bertens

Bij de vrouwen blijft Kiki Bertens 22e. De Nederlandse boekte geen winst, ondanks haar plek in de halve finale vorige week bij het WTA-toernooi van Luxemburg.

In de top tien, aangevoerd door de Duitse Angelique Kerber, veranderde niets. De beste acht speelsters van dit jaar, op de geblesseerde Serena Williams na, begonnen dit weekend in Singapore aan de WTA Finals. Aanstaande zondag is de finale.

Bertens hoopt op deelname aan de WTA Elite Trophy, het eindejaarstoernooi voor de nummers negen tot en met twintig op de ranglijst van dit jaar. Ze vliegt deze week sowieso naar de Chinese stad Zhuhai, hoewel Bertens officieel nog moet worden toegelaten.

De organisatie mag van de twaalf beschikbare plaatsen op het toernooi namelijk één plek zelf invullen. Die wildcard ging naar de Chinese Zhang Shuai. Bertens, die twintigste staat op de ranglijst van dit seizoen, geldt voorlopig als eerste reserve.