De honkballers van Chicago Cubs staan voor het eerst sinds 1945 weer in de World Series, de strijd om het kampioenschap in de Noord-Amerikaanse competitie MLB.

De ploeg uit de staat Illinois versloeg zaterdag (lokale tijd) op het eigen Wrigley Field de Los Angeles Dodgers met 5-0 en bracht de eindstand in de best-of-sevenserie daarmee op 4-2.

Cubs-pitcher Kyle Hendricks kreeg in de eerste zeven innings slechts twee hits tegen. Closer Aroldis Chapman stelde de zege daarna veilig.

Komende dinsdag wacht de ploeg het eerste duel van de seizoensfinale met Cleveland Indians. De formatie uit Ohio plaatste zich woensdag al voor de eindstrijd ten koste van Toronto Blue Jays.

Ook voor de Indians is een plaats in de World Series al even geleden. Die ploeg was in 1997 voor het laatst present.

Zowel de Cubs als de Indians schreven de World Series eerder twee keer op hun naam. De equipe uit Chicago won voor het laatst in 1908, de Indians wachten sinds 1948 op de titel.

Jansen

Met de uitschakeling van de Los Angeles Dodgers is ook de laatste Nederlandse international uitgespeeld. Werper Kenley Jansen kwam zaterdag nog wel in actie voor zijn team. Hij gooide de laatste drie innings en kreeg daarin geen enkele honkslag tegen.

Vier Nederlandse internationals stonden in totaal in de play-offs. Eerder werden Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), Jurickson Profar (Texas Rangers) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox) uitgeschakeld.