Tennis

Bertens bereikt halve eindstrijd bij WTA-toernooi van Luxemburg

Kiki Bertens heeft donderdag met speels gemak de halve eindstrijd van het WTA-toernooi in Luxemburg bereikt. Ze won in twee sets van Denisa Allertova: 6-0 en 6-4.

De nummer 22 van de wereld had de openingsset in ruim twintig minuten al binnen en brak ook in de tweede set direct de service van de Tsjechische.

Daarna ging het echter moeizamer bij de 24-jarige Westlandse. Allertova, de nummer 102 van de wereld, pakte op 2-0 haar eerste game en en begon direct beter te spelen, waarna de set lang gelijk op ging.

Op 4-4 plaatste Bertens echter de beslissende break, waarna ze de partij op eigen service in minder dan een uur spelen naar zich toe trok.

Om de finale te halen moet de nummer drie van de plaatsingslijst afrekenen met Monica Niculescu. De Roemeense bereikte de halve eindstrijd, omdat haar opponente Caroline Wozniacki zich ziek afmeldde. 

Bertens was in de kwartfinales gekomen na overwinningen op Anna Schmiedlova uit Slowakije en de Duitse Annika Beck. Haar winst op Beck was de eerste overwinning sinds ze in juli de finale van het toernooi in Gstaad bereikte.

Lees meer over:
Tip de redactie