Tiger Woods stelt zijn rentree toch nog even uit. De Amerikaanse topgolfer zou vanaf 13 oktober meedoen aan het Safeway Open in het Californische Napa, maar voelt zich nog niet klaar.

De 40-jarige Woods zegt op zijn website goed nagedacht te hebben. "Mijn gezondheid is goed en ik voel me sterk, maar mijn spel is nog kwetsbaar en niet op het niveau waar het moet zijn."

De veertienvoudig winnaar van een Major speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. Een slepende rugblessure hinderde hem te veel bij het golfen. Hij onderging twee rugoperaties en werkte in alle rust aan zijn herstel.

Dat had dus moeten gebeuren in Napa, waar het nieuwe seizoen in de Amerikaanse PGA Tour van start gaat. "Toen ik vorige week mijn rentree aankondigde, had ik alle intenties om te gaan spelen."

Toch denkt Woods dat het niet zal duren voor hij daadwerkelijk terugkeert op de greens. "Ik ga er alles aan doen om weer op niveau terug te keren. Ik ben dichtbij en zal niet stoppen voor ik ben waar ik wil zijn."

De Amerikaan regeerde jarenlang het golf en was de onbetwiste aanvoerder van de wereldranglijst. Hij is inmiddels afgezakt naar de 786e plaats.