Michael van Gerwen heeft zaterdagavond de World Grand Prix op zijn naam geschreven. De 27-jarige Brabander versloeg in de finale in Dublin Gary Anderson (45).

Van Gerwen verzekerde zich op overtuigende wijze (5-2 in sets) van zijn derde titel ooit in Dublin. In 2012 en 2014 was hij ook de sterkste en vorig jaar verloor hij in de eindstrijd verrassend van de Schot Robert Thornton.

Met zijn eindoverwinning verzekerde Van Gerwen zich van 110.000 euro. Het totale prijzengeld in Dublin bedroeg 440.000 euro. 

Van Gerwen is de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen. Raymond van Barneveld, die vrijdag in de halve finale verloor van Anderson, ging in 2008 en 2009 in de eindstrijd onderuit. Roland Scholten deed dat in 2001.

Hoog gemiddelde

In zijn vierde finale begon Van Gerwen zaterdag zeer sterk tegen Anderson. Hij kwam al snel op een 3-0 voorsprong in sets en had met ruim 110 een zeer hoog gemiddelde, zeker omdat de legs in Dublin met een dubbel begonnen moeten worden.

In de loop van de partij werd Anderson sterker, maar echt spannend werd het niet. Met zijn laatste drie pijlen gooide Van Gerwen 160 uit waarna de titel binnen was.