Mathieu van der Poel heeft ook zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. De 21-jarige Nederlander soleerde naar de winst in de Berencross.

Vorige week schreef de wereldkampioen van 2015 ook al de eerste wedstrijd in de Superprestigereeks op zijn naam in Gieten.

Zaterdag ontdeed Beobank Corendon-renner Van der Poel zich in de slotronde van zijn Belgische ploeggenoot Wietse Bosmans, om vervolgens alleen over de streep te komen in Meulebeke. Het podium werd gecompleteerd door de Belg Eli Iserbyt.

De zieke wereldkampioen Wout Van Aert, vorige week nog tweede achter Van der Poel, speelde geen rol van betekenis in de Berencross.

Progressie

"Eigenlijk ben ik een beetje verrast dat ik al zo snel op dit niveau ben", vertelde Van der Poel na afloop. "Ik was vorige week al goed, maar er is nog progressie mogelijk. Ik word steeds beter en beter."

"Deze Berencross ligt me wel. Tijdens de opwarming had ik meteen al een goed gevoel. Ik wist onmiddellijk dat hier iets te halen viel."

Van der Poel wilde zijn ploeggenoot geen cadeautje geven. "Ik weet dat hij een moeilijke periode achter de rug heeft. Wat hij vandaag liet zien, was schitterend. Het seizoen is nog pril, daarom wilde ik zelf winnen."

Zondag staat Van der Poel aan het vertrek in Ronse, voor de GP Mario De Clercq. Dat is de eerste wedstrijd in de strijd om de DVV Verzekeringen Trofee, voorheen bekend als de Bpost Bank Trofee.