Michael van Gerwen moest naar eigen zeggen tot het gaatje gaan om de finale van de World Grand Prix of Darts in Dublin te halen. Hij klopte trainingsmaatje Dave Chisnall met 4-2.

Het is voor de Brabander de vierde keer dat hij de eindstrijd van het toernooi haalt, waarbij het de bedoeling is dat spelers de leg beginnen en eindigen met een dubbel.

"Ik moest er echt voor vechten. Dave speelde fantastisch, dus dat gaf mij wat extra druk. Dat is nooit makkelijk. Ik had soms moeite mijn focus te behouden", zei de nummer één van de wereld bij Sky Sports.

Van Gerwen haalde vrijdag desondanks een hoog niveau en besloot de partij met een gemiddelde van rond de 99. "Dat is bij dit type toernooi een fantastisch gemiddelde", aldus de winnaar van 2012 en 2014.

"Ik deed uiteindelijk de juiste dingen op de juiste momenten. Alle credits verder voor Dave, want doordat hij zo goed speelde, moest ik echt op de toppen van mijn kunnen spelen."

Van Gerwen treft in de finale wereldkampioen Gary Anderson, die met 4-1 te sterk was voor Raymond van Barneveld. Voor de winnaar ligt een geldbedrag van 110.000 euro klaar.