De Nederlandse handbalsters hebben vrijdag ook hun tweede wedstrijd op het Holland Tournament in Eindhoven gewonnen. Servië werd met 31-29 geklopt.

De nummer vier van de Olympische Spelen in Rio had donderdag in de eerste wedstrijd overtuigend afgerekend met het Nederlands B-team (30-19).

De nieuwe bondscoach Helle Thomsen zag haar ploeg in de eerste helft vrij overtuigend afstand nemen van de Servische ploeg. Met een comfortabele voorsprong van 16-11 zocht Nederland de kleedkamer op.

In de tweede helft leek er aanvankelijk weinig aan de hand en handhaafde de thuisploeg de voordelige marge van vijf doelpunten, maar in de slotfase kwam Servië sterk terug.

Met nog één minuut te spelen was de bezoekende ploeg teruggekomen tot 29-28 en waren scores van Angela Malestein en Sanne van Olphen nodig om de overwinning veilig te stellen.

Topspeelsters

De ploeg, die vorig jaar stuntte met de tweede plaats op het WK, mist in Eindhoven topspeelsters Nycke Groot en Estavana Polman. Ook vaste waarden Yvette Broch en Ailly Luciano ontbreken.

Tegen Servië namen ervaren internationals als Lois Abbingh, Danick Snelder, Laura van der Heijden en Malestein de ploeg bij de hand. Op doel stond Tess Wester, die sterk keepte en ook nog een doelpunt maakte met een verre worp uit haar eigen doelgebied.

Het Holland Tournament is voor Oranje het eerste toernooi na de Olympische Spelen. Naast Oranje, het Nederlands B-team en Servië doet ook Roemenië mee. Dat land is zaterdag de laatste tegenstander.