Sven Kramer denkt niet dat het een goed besluit was van de Ledenraad van schaatsbond KNSB om de begroting voor komend seizoen nog niet af te ronden.

"Ik weet niet of het de beste beslissing is om alles maar vooruit te schuiven. Daar hebben ze voor gekozen, dat is dan zo. Maar of dat de sport ten goede komt betwijfel ik", zei Kramer vrijdag bij de NOS.

Door het besluit van afgelopen zaterdag is er nog geen oplossing voor het conflict in de Nederlandse schaatswereld, waarbij schaatsers, teams en gewesten lijnrecht tegenover de bond staan. Die heeft flink moeten bezuinigen na een recordverlies van bijna 3 miljoen euro.

De KNSB maakte na stevige kritiek extra geld vrij in zijn begroting, onder meer door de premiepot voor schaatsers licht aan te vullen en het licentiegeld voor commerciële teams te halveren. Die nieuwe voorstellen werden nog niet meegenomen bij de vergadering van vorige week zaterdag.

Uitstel van executie

Kramer noemt de huidige situatie "uitstel van executie". De schaatser van Lotto-Jumbo zegt ook minder zin in randzaken te hebben, omdat over drie weken het nieuwe seizoen begint.

"Dat zouden ze het liefst wel willen, daarom wordt het waarschijnlijk vooruitgeschoven. Alle schaatsers hebben dan zoiets van: we gaan weer schaatsen. Maar alles houdt een keer op."