Raymond van Barneveld heeft Benito van de Pas donderdag eenvoudig verslagen in de kwartfinale van de World Grand Prix of Darts in Dublin. Ook Michael van Gerwen is halvefinalist. De Brabander won na vier sets van de Australiër Simon Whitlock.

Van Barneveld was in drie sets veel te sterk voor Van de Pas. Alleen in de laatste set wist Van de Pas een leg te winnen tegen de Hagenaar, die naar de halve finale gaat.

Van de Pas had in de derde set kansen om terug te komen, maar hij gooide zijn dubbels niet. Van Barneveld strafte dat vervolgens af en won de partij overtuigend. "Ik sta fantastisch te finishen", zei hij achteraf voor de camera van RTL7.

Ook Van Gerwen bereikte de halve finale. De wereldkampioen van 2014 versloeg Whitlock met 3-1. De twee waren aan elkaar gewaagd, maar Van Gerwen bleek vooral in de vierde set ijzersterk en liep gestaag bij Whitlock weg. 

Van Barneveld treft vrijdag Gary Anderson in de halve finale. Laatstgenoemde won donderdagavond met 3-1 van de Belg Kim Huybrechts. Van Gerwen treedt aan tegen Dave Chisnall, die eerder in vier sets won van Daryl Gurney. De twee Nederlanders kunnen elkaar dus in de finale van het toernooi tegenkomen.

Het toernooi in Dublin heeft een prijzenpot van 450.000 euro. Voor de eindwinnaar ligt een geldbedrag van ruim 110.000 euro klaar. Bij het toernooi in Ierland moeten de spelers beginnen en eindigen met een dubbel.