Tyson Fury heeft al vier maanden niet meer getraind en gebruikte cocaïne om zijn mentale problemen de baas te kunnen. De immer spraakmakende bokser kampt naar eigen zeggen al jaren met een depressie.

De Britse bokser werd vorige week betrapt op het gebruik van cocaïne, waardoor zijn wereldtitelgevecht met Wladimir Klitschko opnieuw uitgesteld moest worden.

Volgens Fury was zijn drugsgebruik een uitvlucht voor zijn depressie. "Ik heb alleen maar gezopen, van maandag tot zondag, en cocaïne gesnoven", vertelt de 28-jarige Fury in gesprek met The Rolling Stone. "Ik kan er niet meer mee omgaan en het enige dat helpt is helemaal dronken worden."

"Ze zeggen dat ik een vorm van een bipolaire stoornis heb en manisch depressief ben. Ik kan alleen maar hopen dat iemand mij vermoordt voordat ik mezelf om het leven breng."

Maandag kwam de markante bokser nog terug op zijn beslissing een punt achter zijn loopbaan te zetten. "Denken jullie echt dat jullie zo makkelijk van de 'Gypsy King' af komen?", vroeg de Brit maandagmiddag op Twitter. "Ik ben hier om te blijven."

Enkele uren eerder had Fury zijn afscheid nog aangekondigd via datzelfde medium: "Boksen is het treurigste dat ik ooit heb gedaan. Ik ben de grootste en ik ben ook gestopt."

Heksenjacht

Vorig jaar november kroonde Fury zich tot wereldkampioen zwaargewicht door de Oekraïner Klitschko zijn eerste nederlaag sinds 2004 toe te brengen.

Klitscho vroeg daarop een rematch aan, die aanvankelijk gepland was voor 9 juli. Het wereldtitelgevecht werd vanwege een blessure uitgesteld tot 29 oktober, maar ook dat moest vervolgens tot nader order afgelast worden als gevolg van de positieve dopingtest van Fury.

Volgens de Brit is er sinds zijn wereldtitel sprake van een "heksenjacht" op hem. "Als kind hield ik van boksen. Nu haat ik het. Ik ben de wereldkampioen zwaargewicht, maar werd geweigerd in een restaurant omdat ik een zigeunerachtergrond heb."

In november wordt Fury, die inmiddels professionele hulp voor zijn mentale problemen ingeschakeld heeft, gehoord door het Britse antidopingagentschap. Hij moet vrezen voor een schorsing.