Michael van der Mark is zaterdag in het wereldkampioenschap Superbike als tweede geëindigd op het circuit van Magny-Cours.

De Nederlander moest in Frankrijk alleen de Brit Chaz Davies voor zich dulden. Tom Sykes, ook uit Groot-Brittannië, werd derde.

Van der Mark klom in het slot van de race op van de vijfde naar de tweede plek, maar Davies bleef buiten bereik.

In de WK-stand gaat de Brit Jonathan Rea met 406 punten aan de leiding. Sykes is tweede met 362 punten en Davies heeft er nu 320. Met 223 punten is Van der Mark de nummer vier in de tussenstand. Na de Franse Grand Prix gaan de Superbike-coureurs dit jaar nog naar Spanje (Jerez) en Qatar.

De 23-jarige Van der Mark maakte na het behalen van de wereldtitel in de Supersport in 2014 de overstap naar de zware Superbikes.

Podiumplaats

De Rotterdammer stond dit jaar al zes keer op het podium in 21 races. Hij werd vier keer derde en nu twee keer tweede, maar zijn laatste podiumplaats was zeven races geleden.

"Dit was een heel belangrijke podiumplaats voor ons", jubelde Van der Mark na de race. "Dit is precies wat we nodig hadden na een aantal rondes zonder top drie-klassering."