Golf

Fan daagt olympisch golfkampioen uit en verdient honderd euro

Op de laatste trainingsdag voor de Ryder Cup daagde een Amerikaanse toeschouwer het Europese team uit. Na een paar missers bij een putt riep de fan dat hij het wel beter kon, waarop hij zich mocht bewijzen met honderd dollar als inzet.

Rory Mcllroy, Henrik Stenson en Justin Rose wisten donderdag allemaal de bal van relatief korte afstand niet in de hole te krijgen. De missers leidden tot grote hilariteit onder de aanwezige toeschouwers.

Stenson liet vervolgens zijn oog vallen op een specifiek persoon die riep dat hij het wel beter zou kunnen en gaf de fan de kans om een poging te wagen.

Olympisch kampioen Rose zette honderd dollar in op de putt van de toeschouwer. De toeschouwer - David Johnson - ging die uitdaging maar wat graag aan en faalde niet.

Video: Brutale fan zet professionele golfers te kijk

Plezier

"Ik dacht dat de honderd dollar hem van de wijs zou brengen", verklaarde Rose achteraf. "Maar dat bleek allerminst het geval. Dit moet kunnen, vind ik. We focussen ons volop op de Ryder Cup en maken tussendoor een beetje plezier. Een betere manier bestaat niet."

Vrijdagmiddag begint de Ryder Cup, de traditionele wedstrijd tussen de Amerikaanse en Europese golfers. De Hazeltine National Golf Club in de Amerikaanse staat Minnesota is dit jaar het toneel.

Lees meer over:
Tip de redactie