Basketbal

Basketbalclub Den Bosch overgenomen door sportmarketeer

Basketballclub Shooters Den Bosch is overgenomen door sportmarketeer Bob van Oosterhout. In de zomer leek de 16-voudig landskampioen nog failliet te gaan wegens een betalingsachterstand van 250.000 euro.

"Nieuw in Nederland, maar niets bijzonders in bijvoorbeeld de Amerikaanse sport", zegt Van Oosterhout, de directeur van Brabantse sportmarketingbureau Triple Double, over de nieuwe constructie.

"Veel grote sportclubs aldaar zijn in handen van ondernemers en worden dientengevolge bedrijfsmatig en professioneel gerund. In mijn ogen de absolute toekomst van de sport."

Volgens voorzitter Albert Dominicus moest er wel wat veranderen door de financiële problemen die de club de laatste maanden kende. "We hebben een stevige sanering achter de rug en daarom veel van sponsors, leveranciers en fans moeten vragen. In die situatie wilden we nooit meer verzeild raken."

Van Oosterhout, die tussen 1993 en 1997 al manager was van de Bossche club, zal worden bijgestaan door clubicoon Jos Frederiks, die verantwoordelijk wordt voor de technische zaken.

De 40-jarige Frederiks kwam als speler jarenlang uit voor Den Bosch. Na zijn actieve loopbaan leidde hij in 2010 als algemeen directeur al een keer een sanering bij de club. Een jaar geleden stopte hij als technisch manager bij de Shooters.

Den Bosch werd in 2015 voor de laatste keer landskampioen, maar raakte vorig seizoen in fianciële problemen, onder meer doordat de hoofdsponsor SPM Shoes & Boots BV na drie jaar stopte.

Van Oosterhout en Fredriks gaan dan ook direct op zoek naar een nieuwe geldschieter, al benadrukken ze dat ze niet van plan zijn om radicaal dingen te veranderen.

"Jos en ik zullen tijd nodig hebben zaken aan te passen. Zowel sportief, organisatorisch als commercieel. Maar we hebben ook geen haast. Iedereen is het meest gebaat bij een solide fundament", stelt Van Oosterhout.

Het Nederlandse basketbalseizoen begint zaterdag met de Super Cup tussen landskampioen Donar uit Groningen en bekerwinnaar Den Bosch.

Lees meer over:
Tip de redactie