De honkballers van Miami Marlins hebben hun overleden teamgenoot José Fernandez maandag herdacht tijdens een emotionele avond in het eigen Marlins Park

Een dag nadat de Cubaanse pitcher op tragische wijze om het leven kwam bij een bootongeluk, wonnen de Marlins met 7-3 van New York Mets.

De eerste wedstrijd na het tragische ongeluk was zeer emotioneel voor de spelers van de Marlins. Toen Dee Gordon in de eerste inning een homerun sloeg, kwam hij huilend over de thuisplaat waar hij in de armen viel van zijn ploeggenoten.

"Ik heb de bal nog nooit zo ver geslagen, zelfs niet in de training'', zei de 28-jarige Amerikaan. "Ik heb geen kinderen, dus dit was het mooiste moment van mijn leven: een homerun slaan voor José.''

Video: Miami Marlins herdenken Fernandez

Cirkel

Na de wedstrijd vormden de spelers gearmd een cirkel rond de heuvel, waarvandaan Fernandez sinds 2013 zijn ballen gooide. Op hun knieën herdachten ze daar de extreem talentvolle pitcher, die slechts 24 jaar werd.

Het was de bedoeling dat Fernandez de wedstrijd tegen de Mets zou starten op de heuvel. De spelers droegen allemaal een shirt met rugnummer 16, dat toebehoorde aan de Cubaan.

"Ik ben trots op de jongens, hoe ze bij elkaar zijn gebleven", stelde Marlins-manager Don Mattingly. 'Niemand kan je vertellen hoe je hier mee om moet gaan, er is geen script voor. Ik denk dat de spelers de manier waarop José honkbalde wilden eren, het plezier dat hij altijd had op het veld. Dat was de focus, een eerbetoon aan José."