Kenley Jansen heeft zich in de nacht van zondag op maandag met de Los Angeles Dodgers voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de play-offs in de Major League Baseball (MLB).

Er zullen daardoor volgende maand in ieder geval drie Nederlandse internationals gaan strijden om de titel in de sterkste honkbalcompetitie ter wereld.

Eerder verzekerden de Boston Red Sox van Arubaan Xander Bogaerts en de Texas Rangers van Curaçaoënaar Jurickson Profar zich al van de play-offs.

De Dodgers wonnen in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles na tien innings met 4-3 van de Colorado Rockies en zijn daardoor zes wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie zeker van de titel in de National League West.

'Closer' Jansen moest in de negende inning de gelijkmaker toestaan door een homerun van David Dahl, maar door een homerun van Dodgers-speler Charlie Culberson in de tiende inning had dat geen gevolgen voor de thuisploeg.

Jansen is ondanks zijn slippertje tegen de Rockies weer bezig aan een ijzersterk seizoen voor de Dodgers. De op Curaçao geboren werper heeft al 47 keer een overwinning over de streep getrokken. De homerun van Dahl was pas het veertiende punt dat hij toe moest staan in ruim 67 innings dit jaar.

Royals

De play-offs in de MLB beginnen voor de Dodgers op 7 oktober met een best-of-five-serie tegen de Washington Nationals, de kampioen in de National League East.

De Chicago Cubs zijn in de National League ook al zeker van de play-offs. De strijd om de laatste twee tickets gaat tussen de New York Mets, de San Francisco Giants en de St. Louis Cardinals.

In de American League hebben alleen de Rangers en de Red Sox zich al gekwalificeerd voor het naseizoen. De Cleveland Indians zijn bijna zeker van een ticket.

De Baltimore Orioles van Curaçaoënaar Jonathan Schoop hebben op dit moment net als de Toronto Blue Jays de laatste twee play-offplekken in handen. De Detroit Tigers, Seattle Mariners en Houston Astros mogen ook nog hopen op verlenging van hun seizoen.

Mathematisch hebben ook de New York Yankees van Amsterdammer Didi Gregorius en de regerend kampioen Kansas City Royals nog een kans, maar die twee ploegen zijn zo goed als uitgeschakeld.