Michael van Gerwen denkt dat zijn zware toernooischema van de laatste weken hem afgelopen weekend opbrak in de Champions League of Darts.

"Misschien was de tank wat leeg, ik weet dat ik veel beter kan dan dit", aldus Van Gerwen zondag na zijn nederlaag tegen Phil Taylor (11-5) in de finale van het nieuwe toernooi.

De 27-jarige Nederlander was zeer succesvol in de laatste vier weken met toernooizeges bij de Perth Masters, de PDC European Darts Trophy, de PDC European Darts Grand Prix en de PDPA Players Championship in Barnsley.

Bij de Champions League of Darts in Cardiff verloor Van Gerwen in de poulefase al van Taylor (10-4) en de Brabander was ook in de finale duidelijk de mindere van 'The Power'.

"Phil was de betere darter, hij heeft al zijn wedstrijden dit weekend gewonnen, dus alle lof voor hem. Je kunt niet altijd winnen, maar hopelijk kan ik in de komende toernooien weer wat moois laten zien. Ik pak Phil wel weer een keer terug."

"Ik voel me fantastisch, maar ik ben wat teleurgesteld in mezelf over wat ik dit toernooi heb laten zien. Ik heb wat rust nodig."

Energieniveau

Taylor was zeer blij met zijn eindoverwinning bij het eerste PDC-toernooi ooit dat volledig werd uitgezonden door de BBC.

"Ik maakte me wat zorgen over mijn energieniveau in de finale, maar alles leek precies op zijn plaats te vallen. Dit is fantastisch, ik ben dolgelukkig."

Taylor zag ook dat Van Gerwen misschien wat moe was in de eindstrijd. "Michael is geweldig, hij heeft de afgelopen tijd alles gewonnen. Maar ik denk dat hij te veel toernooien speelt. Hij kan veel beter dan wat hij hier liet zien."