Michael van Gerwen is er zondag niet in geslaagd om de eerste editie van de Champions League of Darts te winnen. Hij moest in de finale zijn meerdere erkennen in Phil Taylor.

In Cardiff verloor Van Gerwen de eindstrijd met 11-5. Zaterdag had de 27-jarige Brabander in de groepsfase al met 10-4 verloren van zestienvoudig wereldkampioen Taylor.

Eerder zondag plaatste Van Gerwen zich nog overtuigend voor de finale. In de halve eindstrijd zette hij tegen Gary Anderson na een stroef begin, waarin hij met 4-2 achter kwam, de partij alsnog naar zijn hand: 11-5.

Taylor mag door zijn zege ruim 125.000 euro bijschrijven. Van Gerwen moest als verliezend finalist genoegen nemen met ongeveer de helft van dat bedrag.

Winnaar Taylor had in de gaten dat Van Gerwen in de finale niet zijn normale niveau haalde. "Michael heeft de afgelopen tijd alles gewonnen, maar ik denk dat hij teveel toernooien speelt. Hij kan veel beter dan wat hij hier liet zien."

BBC

De Champions League of Darts was het eerste toernooi van profbond PDC dat door de BBC werd uitgezonden. Voorheen koos de zender voor de BDO, dat in de voorbije jaren voorbij is gestreefd door de PDC.

Aan de Champions League of Darts deden de beste acht darters van de wereld mee. Naast Van Gerwen, Taylor en Anderson waren dat James Wade, Adrian Lewis, Peter Wright, Michael Smith en Robert Thornton.