Honkballer José Fernandez is op 24-jarige leeftijd overleden na een bootongeluk. De Cubaan van de Miami Marlins gold als een van de beste werpers in de Major League Baseball (MLB).

"De Miami Marlins zijn verslagen door het tragische verlies van José Fernández", schrijft de MLB-club uit Florida zondag in een verklaring. "De wedstrijd van vandaag tegen de Atlanta Braves gaat niet door."

Volgens de kustwacht van Miami Beach was Fernandez een van de drie personen die overleed bij het bootongeluk. Rond 3.30 uur lokale tijd in de nacht van zaterdag op zondag kwam er een melding binnen van een omgeslagen boot. Toen de reddingswerkers aankwamen, waren de drie opvarenden al overleden.

Fernandez wist in 2008 na drie mislukte pogingen van Cuba naar de Verenigde Staten te vertrekken. Hij debuteerde vijf jaar later voor de Marlins in de MLB en maakte direct veel indruk. Na zijn debuutseizoen werd hij verkozen tot 'Rookie' van het jaar in de National League.

In 2014 liep Fernandez een zware blessure aan zijn werparm op, wat hem ruim een jaar aan de kant hield.

Dit seizoen was de rechtshander in 29 wedstrijden de startende werper voor de Marlins. Hij won zestien van die duels en had een zeer sterk verdiende puntengemiddelde van 2.86. Daarmee hoorde hij bij de beste pitchers van de MLB.