Marc Marquez heeft zondag met een zege in de Grand Prix van Aragon goede zaken gedaan in de WK-stand van de MotoGP. In de Moto3 is de wereldtitel al vergeven aan Brad Binder.

De Spanjaard Marquez bleef in de MotoGP-race in zijn thuisland zijn landgenoot Jorge Lorenzo en Valentino Rossi voor.

Daardoor heeft de wereldkampioen van 2013 en 2014 in de WK-stand nu een voorsprong van 52 punten op de nummer twee Rossi (248 om 196). Lorenzo staat derde met 182 punten. Er zijn dit jaar nog vier races te gaan.

Marquez boekte in Aragon zijn vierde overwinning van het seizoen. Hij stond bij tien van de veertien GP's op het podium.

De 23-jarige Honda-coureur begon vanaf pole position, maar in de derde ronde wist hij een valpartij maar net te voorkomen toen hij even de controle over de voorkant van zijn motor kwijtraakte. Marquez bleef overeind, maar zakte wel weg naar de vijfde plek.

De Spanjaard knokte zich terug naar voren en met nog twaalf ronden te gaan nam hij de leiding definitief over van Rossi. De Italiaan vocht in de slotfase een hevig duel uit met teamgenoot Lorenzo, maar 'The Doctor' kon zijn tweede plek niet vasthouden.

Moto3

Binder mag zich na veertien van de achttien Grands Prix al wereldkampioen in de Moto3 noemen door een tweede plaats in de GP van Aragon.

De 21-jarige Zuid-Afrikaan moest alleen de Spanjaard Jorge Navarro voor zich dulden. De derde plaats was voor de Italiaan Enea Bastianini.

De Nederlander Bo Bendsneyder wist zich niet te onderscheiden in Aragon. De 17-jarige Rotterdammer, teamgenoot van Binder in het KTM-team van Ajo, reed naar de vijftiende plek en verdiende met die klassering één WK-punt.

In de WK-stand staat Bendsneyder zeventiende met 53 punten, bijna tweehonderd minder dan Binder.

Moto2

In de Moto2 boekte de Brit Sam Lowes zijn tweede zege van het jaar. De Spanjaard Alex Marquez, het jongere broertje van Marc Marquez, pakte met de tweede plaats zijn eerste podiumplek ooit in de Moto2. De Italiaan Franco Morbidelli completeerde het podium.

De Fransman Johann Zarco werd slechts achtste, maar behield wel net de leiding in de WK-stand. Het verschil met Alex Rins uit Spanje is één punt.