Het wereldtitelgevecht tussen Tyson Fury en Wladimir Klitschko om de wereldtitel in het zwaargewicht moet opnieuw worden uitgesteld.

Promotor Hennessy Sports bevestigde vrijdagavond de geruchten dat titelverdediger Fury te geblesseerd is om te kunnen vechten.

De twee boksers zouden elkaar op 29 oktober treffen in Manchester, maar ze moeten weer op zoek naar een nieuwe datum. Volgens de Duitse krant Bild heeft het kamp-Klitschko voor 10 december alvast een sportarena in Hamburg gereserveerd.

"Tot onze grote teleurstelling moeten we mededelen dat het wereldtitelgevecht tussen Fury en Klitsjko niet doorgaat", staat in de verklaring van Hennessy Sports. Tijdens een medische test bleek deze week dat Fury niet fit genoeg is om te vechten. De Brit moet eerst helemaal herstellen voordat hij de ring in kan. "Tyson is er kapot van."

Fury onttroonde Klitschko vorig jaar als 'koning' van de zwaargewichten. De 28-jarige Brit versloeg zijn 40-jarige opponent in november op punten in Düsseldorf.

In eerste instantie zouden de twee elkaar op 9 juli weer treffen, maar Fury meldde zich twee weken voor het gevecht af met een enkelblessure. Klitschko en Fury spraken af hun wereldtitelgevecht te verplaatsen naar 29 oktober.