De hoorzitting in de dopingzaak van bokser Tyson Fury vindt pas plaats in november. Het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tegen Wladimir Klitschko komt daardoor niet in gevaar voor de Engelse bokser.

Het Britse antidopingagentschap Ukad klaagde de regerend wereldkampioen in juni aan voor het gebruik voor anabole steroïden, maar een schorsing werd ingetrokken in afwachting van de hoorzitting.

Fury heeft altijd ontkend prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt en dreigde zelfs om Ukad aan te klagen vanwege de beschuldigingen.

Omdat de zaak pas in november voorkomt, kan de 28-jarige Brit op 29 oktober gewoon de ring in voor zijn rematch tegen Klitschko in de Manchester Arena. De ervaren Oekraïner verloor zijn wereldtitel vorig jaar aan zijn uitdager in Düsseldorf.

"Na alle blessures en contractuele problemen is er geen gevaar meer dat het gevecht geen doorgang zal vinden", verzekerde organisator Frank Warren maandag. Aanvankelijk zou de rematch in juli plaatsvinden, maar Fury moest zich toen afmelden met een enkelblessure.

Autopech

Maandag stond er een persconferentie voor het gevecht gepland in Londen, maar de Brit liet verstek gaan vanwege autopech. Dat kwam niet als een verrassing voor de 40-jarige Klitschko.

"Ik zou er niet van staan kijken als hij een liedje was komen zingen, dus ik ben ook niet verbaasd dat hij helemaal niet op komt dagen. Ik blijf op hem wachten, ook al gaat het in oktober niet door. Ik zin op revanche en kan alleen maar hopen dat hij op komt dagen."

Klitschko was tot zijn nederlaag op punten elf jaar lang ongeslagen. "Het is leuk om eens de uitdager te zijn. Ik ben erop gebrand mijn kampioensgordel terug te veroveren."