Valentino Rossi heeft duidelijk gemaakt dat hij het niet pikt dat zijn teamgenoot Jorge Lorenzo kritiek levert op zijn rijstijl.

"Ik zal niet toestaan dat Lorenzo mij een smerige coureur noemt, want dat is niet waar", aldus Rossi tegen Motorsport.com.

De 37-jarige Italiaan bekvechtte zondag op de persconferentie na de Grand Prix van San Marino met Lorenzo, nadat de Spanjaard had geklaagd over een inhaalmanoeuvre van Rossi in de tweede ronde.

"De manoeuvre was agressief", was Lorenzo duidelijk. "Je kunt daarover van mening verschillen, maar ik vond het te agressief. Hij hoefde me niet op die manier in te halen, maar dat is zijn stijl. Andere coureurs halen op een nettere manier in."

Rossi was het duidelijk niet eens met Lorenzo. 'The Doctor' barstte eerst in lachen uit, waarna er een woordenwisseling ontstond tussen de twee. "Het is niet waar dat de manoeuvre te agressief was", zei Rossi onder meer. "Bovendien haal jij ook altijd op een agressieve manier in."

Lorenzo kon het op zijn beurt niet waarderen dat de zevenvoudig wereldkampioen in de MotoGP hem uitlachte. "Je moet niet lachen, maar mijn mening respecteren", zei hij nijdig.

Video: Rossi en Lorenzo bekvechten op de persconferentie

Pedrosa

Rossi nam door zijn inhaalactie in de hairpin de leiding over op het circuit van Misano, maar hij moest de zege uiteindelijk laten aan Dani Pedrosa. Lorenzo eindigde als derde.

Met nog vijf races te gaan gaat Marc Marquez nog steeds aan de leiding in de WK-stand, met 43 punten voorsprong op Rossi.

De Italiaan werd vorig jaar na de voorlaatste Grand Prix van het seizoen nog bestraft voor een aanvaring met Marquez op het circuit van Sepang in Maleisië. Mede daardoor liep Rossi de wereldtitel mis.

Marquez stelde na de GP van San Marino dat hij geen problemen heeft met de inhaalactie van Rossi op Lorenzo. "De manoeuvre was wat agressief, maar het was oké."

Het MotoGP-seizoen gaat over twee weken verder met de Grand Prix van Aragon in Spanje.