​Joost Luiten heeft zondag voor de tweede keer in zijn golfcarrière het KLM Open op zijn naam geschreven. De Nederlander eindigde op 19 onder par op The Dutch in Spijk.

In 2013 was hij, na een play-off tegen de Spanjaard Miguel Angel Jimenez, ook al de beste op het Nederlandse toernooi dat deel uitmaakt van de Europese Tour.

De 30-jarige Bleiswijker ging op de vierde en laatste dag rond in 63 slagen en kwam daarmee uit op een totaal van 19 onder par.

Met 16 onder par moest Bernd Wiesberger het als nummer twee afleggen tegen Luiten. De Oostenrijker ging zondag lange tijd gelijk op met de Nederlander, maar liet het vervolgens liggen met een bogey op de zeventiende hole en een dagscore van -6.

Byeong Hun An completeerde het podium in Gelderland. De Zuid-Koreaan liep zondag ook een ronde van 6 onder par en eindigde op -13.

Europese Tour

Luiten verloor zaterdag nog wat terrein na zijn derde ronde van achttien holes, maar de publieksfavoriet wist zijn achterstand op de Australiër Scott Hend zondag alsnog goed te maken.

Voor de Nederlander was het zijn vijfde toernooizege op de Europese Tour. Eerder legde hij ook beslag op de titel op het Iskandar Johor Open (2011), Oostenrijks Open (2013) en Wales Open (2014).

Met zijn winst nabij het Lingebos wist Luiten eindelijk succes te boeken, na een seizoen waarin hij acht keer bij de beste tien op de Europese Tour eindigde.

De laatste periode presteerde de Nederlander wat minder en klaagde hij over vermoeidheid, na een vroegtijdige uitschakeling op het Brits Open en 27e plaats op het olympische golftoernooi in Rio de Janeiro.

Vorig jaar ging de winst op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort naar de Belg Thomas Pieters.