Motorcoureur Bo Bendsneyder is zondag al vroeg in de Grand Prix van San Marino onderuitgegaan in een bocht. Daardoor was zijn race op het circuit van Misano direct voorbij. In de MotoGP werd de race gewonnen door Dani Pedrosa.

Op Silverstone had de enige Nederlander in de WK wegrace vorige week volop meegedaan om de winst. De KTM-coureur ging de slotronde zelfs in als leider van de race, maar werd nog gepasseerd door twee coureurs.

Met zijn derde plaats was Bendsneyder niettemin dik tevreden.

In San Marino ging het een stuk moeizamer. De Rotterdammer kwam in de kwalificaties niet verder dan de 21e tijd en crashte zondag al in de openingsfase van de race.

"Ik raakte de voorkant kwijt. Jammer, op naar de volgende race in Aragón", was het commentaar van Bendsneyder na afloop.

Binder

De winst ging naar zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Brad Binder. De leider in het WK-klassement passeerde tijdens de laatste ronde Enea Bastianini en wist de Italiaan vervolgens achter zich te houden.

Binder (21) heeft de wereldtitel daardoor al bijna binnen, met nog vijf Grands Prix te gaan.

De eerste belager van Binder, Jorge Navarro, ging net als Bendsneyder onderuit op Misano. De Spanjaard zag zijn achterstand in het WK daardoor oplopen tot liefst 111 punten.

Navarro moest zijn tweede plaats in het klassement afstaan aan Bastianini, die 106 punten achterstand heeft op Binder. De Zuid-Afrikaan kan later deze maand in Aragón de wereldtitel al veiligstellen.

Pedrosa

De Spanjaard Pedrosa won de race in de MotoGP en zorgde er daarmee voor dat de laatste acht races door acht verschillende coureurs zijn gewonnen.

Pedrosa troefde op het circuit van Misano publiekslieveling Valentino Rossi af. De 37-jarige Italiaan reed lang aan de leiding, maar zag zeven ronden voor het einde Pedrosa voorbijkomen.

De derde plaats was voor regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo. Marc Márquez, de leider in het wereldkampioenschap, finishte als vierde. Hij behield de leiding in het klassement, maar zag Rossi wel iets dichterbij komen.

De 31-jarige Pedrosa boekte zijn eerste overwinning van dit seizoen. Het was de 52e Grand Prix-zege in zijn carrière. De coureur van Honda startte als achtste en rukte geleidelijk op in de race. Nadat hij Rossi was gepasseerd, reed hij onbedreigd naar de zege.

Lorenzo

Lorenzo begon de race in de koningsklasse van pole position. De Spaanse coureur van Yamaha was goed weg, maar teamgenoot Rossi stuurde zijn Yamaha keurig mee in het achterwiel.

Al snel ging Rossi, onder luid gejuich van tienduizenden fans, Lorenzo voorbij. De negenvoudig wereldkampioen leek op weg naar zijn 115e GP-winst, maar hij had niet gerekend op de Pedrosa, die onverwacht snel was.

Márquez kwam niet uit de verf op het circuit van Misano en moest genoegen nemen met de vierde plek, maar hij behield een vrij comfortabele voorsprong in de WK-stand.

De Honda-rijder staat na dertien van de achttien races op 223 punten, Rossi heeft er 180. Lorenzo is derde met 162 punten.