De Nederlandse honkballers hebben zaterdag ook in hun tweede EK-duel weinig problemen gekend. Duitsland kreeg geen kans in Hoofddorp: 10-2.

Oranje sloeg vooral toe in de derde inning, waarin het liefst zes punten liet aantekenen.

De honkballers, die in Hoofddorp hun titel verdedigen, waren hun missie om voor de 22e keer goud te pakken vrijdag begonnen met een soepele zege op Groot-Brittannië in zeven innings (11-1).

Duitsland haalde wel de negen innings, maar ook tegen op papier één van de sterkste opponenten in groep A kwam Oranje amper in de problemen.

De ploeg van Steven Janssen staat na twee duels op vier punten. Ook Tsjechië is nog ongeslagen in groep A. Zondag neemt Nederland het op tegen het nog puntloze Rusland, dat zaterdag kansloos was tegen Zweden (8-1).

Daarna volgen ook nog groepswedstrijden tegen Tsjechië en Zweden. Vanaf donderdag spelen de drie beste landen uit iedere poule in de finaleronde, met als inzet twee plekken in de eindstrijd op zondag.

Veldfouten

De Duitse startende werper Andre Hughes had één inning controle op de slagploeg van Nederland, maar in de tweede inning gaf hij door tweehonkslagen van Kalian Sams en Dwayne Kemp en een honkslag voor Yurendell de Caster twee punten weg.

In de derde inning ging het helemaal mis in de verdediging van de Duitsers. Twee hits, twee keer vier wijd en liefst drie veldfouten leverden Nederland zes punten op en met een 8-1 voorsprong was de wedstrijd gespeeld. Mede door een homerun van Roger Bernadina in de vierde inning bereikte Oranje wederom de dubbele cijfers.

Rob Cordemans stond als startende werper vijf innings op de heuvel en moest drie honkslagen en twee punten toestaan. De 41-jarige rechtshander zag catcher Eric Brenk in de derde inning een homerun slaan.

Vier Nederlandse relievers - Shairon Martis, Loek van Mil, Tom de Blok en Kevin Kelly - gaven in de laatste vier innings samen nog drie honkslagen weg, maar Duitsland wist niet meer te scoren.