Tot opluchting van Dafne Schippers zit het sprintseizoen erop. De Utrechtse wereldkampioene verloor vrijdag van de Jamaicaanse Elaine Thompson op de 200 meter bij de Memorial van Damme in Brussel, de finale van de Diamond League.

"Mijn start was oké, maar ik kon niet doorversnellen omdat ik wat last had van mijn hamstring. Ik heb wat pijntjes de laatste week, dus ik heb wat meer rust nodig", zei ze achteraf tegen de NOS.

Schippers klokte 10,97 seconden, terwijl olympisch kampioene Thompson een tijd van 10,72 seconden liep en daarmee de zogeheten Diamond Race op de 100 meter in de wacht sleepte. "Thompson is dominant op de 100 meter", gaf Schippers toe.

De Utrechtse is toe aan vakantie. "Ik ben overbelast. Een aantal dingen wil even niet meer. Ik zit enorm aan de grens. Ik heb rust nodig, vooral voor mijn lijf. Dat merk ik nu ook wel."

Schippers, die vorige week werd gehuldigd in Zürich als winnares van de Diamond Race op de 200 meter, gaat op vakantie naar Azië. Daar wil ze bijkomen en zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. "Het was een heftig jaar."

Races

Schippers liep dit seizoen relatief veel races, iets dat ze volgend jaar ook van plan is. "Het moet fysiek wel verstandig zijn, maar ik wil zeker alle wedstrijden lopen. Dat ontwijk ik niet. Op vakantie moet ik daar even bij stilstaan en rustig over nadenken. Dan komt er zeker een goed plan voor volgend seizoen."

De wereldkampioene kijkt tevreden terug op de periode na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze door toedoen van Thompson genoegen moest nemen met zilver op de 200 meter. "Ik heb goede races laten zien. Ik wil nu een goede winter draaien en hoop sterker terug te komen, zowel fysiek als met het omgaan met alles om me heen."