De Nederlandse honkballers hebben woensdagavond hun laatste duel voor het EK in eigen land gewonnen. Frankrijk werd op Sportpark De Paperclip in Utrecht in acht innings met 5-1 verslagen.

Nederland zegevierde vorige week bij het France International Baseball Tournament nog met 10-0 tegen de Fransen.
Beide landen beginnen vrijdag aan het EK in Hoofddorp en Nieuw-Vennep, al zitten ze niet bij elkaar in de poule.

Oranje start om 19.00 uur met een wedstrijd tegen Groot-Brittannië en speelt in de dagen daarna in de groepsfase ook nog tegen Duitsland, Rusland, Tsjechië en Zweden. De nummers één tot en met drie van beide poules plaatsen zich voor de volgende groepsfase.

Nederland is titelverdediger op het EK. Oranje won twee jaar geleden in Tsjechië zijn 21e Europese titel door aartsrivaal Italië te verslaan in de finale (6-3).

Bernadina

De Nederlandse ploeg van bondscoach Steve Janssen was woensdagavond nog niet helemaal compleet. Profspeler Roger Bernadina kwam woensdag pas aan op Schiphol en donderdag voegen Shairon Martis en Curt Smith, die beiden dit seizoen ook in Amerika speelden, zich nog bij Oranje.

Nederland begint zo met een zeer ervaren en sterke ploeg aan het EK. Buitenvelder Bernadina heeft 548 wedstrijden in de Amerikaanse Major League Baseball achter zijn naam staan. Werper Martis kwam in 26 MLB-duels in actie en eerste honkman Smith werd bij het vorige EK uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het toernooi.

In totaal hebben twintig van de 24 selectieleden ervaring als profhonkballer.

Volledige selectie Nederlandse honkballers:
Werpers: Tom de Blok, Mike Bolsenbroek, Rob Cordemans, Berry van Driel, Lars Huijer, Kevin Kelly, Diegomar Markwell, Shairon Martis Loek van Mil, Jim Ploeger, Orlando Yntema
Catchers: Gianison Boekhoudt, Dashenko Ricardo, Chadwick Tromp
Binnenvelders: Yurendell de Caster, Dwayne Kemp, Dudley Leonora, Stijn van der Meer, Curt Smith, Nick Urbanus
Buitenvelders: Roger Bernadina, Chris Garia, Randolph Oduber, Kalian Sams