De Belg Julien Vermote van Etixx-Quick Step heeft maandag de tweede etappe in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. In de slotmeters troefde hij de Brit Stephen Cummings af.

Vermote reed in de rit naar Kendel de hele dag vooraan in een kopgroep van vijftien renners en bleef in eerste instantie alleen over. In de finale sloot Cummings (Dimension Data) aan. In de sprint die volgde bleek de Belg net iets sneller.

Met zijn etappezege pakte Vermote ook de leiderstrui, die na de eerste etappe van zondag nog in handen was van André Greipel.

Tot de oorspronkelijke kopgroep behoorden ook Tom Leezer en Bert-Jan Lindeman van Lotto-Jumbo en Jochem Hoekstra en Martijn Tusveld van Giant-Alpecin.

Tom Dumoulin, die in de Ronde van Groot-Brittannië zijn eerste kilometers maakt na zijn zilveren medaille op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro, eindigde in als achtste. Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac) werd negende. De tweede Nederlanders finishten in de eerste achtervolgende groep op 58 seconden van de winnaar.

De Ronde van Groot-Brittannië duurt nog tot en met zondag.