Pieter Weening blijft ook de komende twee seizoenen actief in het peloton. De 35-jarige Fries heeft zijn contract bij Roompot-Oranje Peloton verlengd tot het einde van 2018.

"Roompot-Oranje Peloton is een prima keuze gebleken", aldus Weening maandag in een persbericht van zijn ploeg. "Ik kan bij deze ploeg, bij wijze van spreken, doen en laten wat ik wil en mij richten op de wedstrijden die mij goed liggen."

"Het is ook mooi te ervaren dat je iets kunt betekenen voor de jonge mannen. En zo lang ik fit blijf en een goed niveau haal, wil ik blijven fietsen."

De klimmer deed afgelopen winter na twaalf jaar op het hoogste niveau bij Rabobank en Orica-GreenEdge een stapje terug door te tekenen bij Roompot-Oranje Peloton.

Weening zorgde in zijn eerste jaar direct voor het hoogtepunt uit de korte geschiedenis van de volledig Nederlandse procontinentale formatie door in juni de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam te schrijven. Ook pakte hij de eindzege in de Ronde van Noorwegen.

"Pieter is niet alleen in dat opzicht een belangrijke aanwinst voor de ploeg gebleken", zegt teammanager Michael Zijlaard. "Hij weet hoe een beroepsrenner moet leven, kan als geen ander naar specifieke doelen werken en is ook wat ambitie en wedstrijdinzicht betreft een voorbeeld voor de talenten in ons team."

Hoogerland

Zaterdag werd bekend dat een andere ervaren man van Roompot-Oranje Peloton, Johnny Hoogerland (33), na dit seizoen zal stoppen.