Alexander Kristoff heeft zondag de eindzege in de Tour des Fjords gegrepen. De Noorse sprinter van Katusha was de beste in de vijfde en laatste etappe en schreef ook het eindklassement op zijn naam.

De etappe van Hinna Park naar Stavanger leverde voor de 29-jarige Kristoff de derde ritzege in de Noorse etappekoers op. Hij won de sprint voor zijn ploeggenoot Michael Mörköv en zijn landgenoot Kristoffer Halvorsen.

Nick van der Lijke van Roompot was in Stavanger op de tiende plek de beste Nederlander. Hij eindigde als derde in het eindklassement.

Het is voor Kristoff de tweede keer dat hij de Tour des Fjords wint. In 2014 deed de Katusha-renner dat ook al. Toen won hij net als dit jaar drie etappes.

Kittel

Marcel Kittel voegde de Grand Prix de Fourmies aan zijn zegelijst toe. De sprinter van Etixx-QuickStep troefde na 205 kilometer in de Noord-Franse stad Nacer Bouhanni van Cofidis en Bryan Coquard van Direct Energie af in de massasprint.

Voor de 28-jarige Duitser was het de twaalfde zege van het seizoen.

Greipel

André Greipel schreef de eerste etappe in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam. De Duitser van Lotto-Soudal troefde na 161 kilometer van Glasgow naar Castle Douglas in Schotland Caleb Ewan van Orica-BikeExchange en de Nederlander Ramon Sinkeldam van Giant-Alpecin af in de massasprint. Voor Greipel is het de tiende zege van het seizoen.

De slotfase van de etappe werd ontsierd door een valpartij in de laatste bocht. Hierdoor konden sprinters Mark Cavendish en Elia Viviani zich niet mengen in de strijd om de ritzege.

Greipel is door zijn zege de eerste leider in het algemeen klassement. De Ronde van Groot-Brittannië duurt nog tot zondag 11 september.