Andy Murray staat in de achtste finales van de US Open. De Schot versloeg na een moeizaam begin de Italiaan Paolo Lorenzi. Ook Stan Wawrinka bereikte de vierde ronde. De Zwitser kroop door het oog van de naald tegen Daniel Evans.

Murray had het aanvankelijk erg moeilijk met de stugge Lorenzi , maar won uiteindelijk toch in vier sets: 7-6 (4), 5-7, 6-2 en 6-3.

Na de wedstrijd zei Murray dat hij in het begin van de wedstrijd te snel wilde scoren. In de derde en vierde set wachtte hij meer op zijn kansen en trok hij de wedstrijd naar zich toe.

De Schot speelt in de volgende ronde tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. Murray kan in New York als vierde tennisser ooit in één jaar de finale halen van alle vier de Grand Slam-toernooien. Rod Laver, Roger Federer en Novak Djokovic hebben dat ook gepresteerd. Murray werd bovendien olympisch kampioen in Rio de Janeiro.

Wawrinka

Wawrinka overleefde in de vierde set een matchpoint tegen de Brit Evans. Na vijf sets en vier uur spelen stapte de Zwitser alsnog als winnaar van de baan: 4-6, 6-3, 6-7 (6), 7-6 (8) en 6-2.

Wawrinka is als derde geplaatst in New York, waar hij vorig jaar nog de halve finales haalde. Evans toonde echter geen ontzag en won de eerste en de derde set. In de tiebreak van de vierde set kwam hij met 6-5 voor, maar Wawrinka wist het matchpoint weg te werken met een volley.

De Zwitser pakte de tiebreak met 10-8. Toen was het verzet van Evans gebroken. Wawrinka liep in de vijfde set snel uit naar een 4-0 voorsprong. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

Kyrgios

Wawrinka neemt het in de vierde ronde op tegen Illya Marchenko. De Oekraïner zag zijn tegenstander Nick Kyrgios opgeven. De Australiër had last van zijn heup. Daardoor gaat Marchenko naar de laatste zestien.

Kyrgios won de eerste set met 6-4. De tweede set ging lang gelijk op. Kyrgios kwam met 4-3 voor, maar toen won Marchenko drie games op rij. Bij setpoint tegen sloeg Kyrgios de bal hoog de tribunes in, zodat hij kon worden behandeld.

Kyrgios won de eerste game van de derde set, maar daarna pakte Marchenko zes games achter elkaar en dus de set. Daarop staakte Kyrgios de strijd, een halfuur na zijn behandeling.

De Japanner Kei Nishikori bereikte ook de achtste finales. Hij versloeg de Fransman Nicolas Mahut, die last had van zijn pols, maar niet wilde opgeven. Nishikori won met 4-6, 6-1, 6-2 en 6-2. Hij speelt nu tegen de Kroaat Ivo Karlovic, die in drie sets (6-4, 7-6 (3), 6-3) won van de Amerikaanse qualifier Jared Donaldson.