Annemiek van Vleuten maakt mogelijk volgende week haar rentree in het peloton, nadat ze een maand geleden hard ten val kwam tijdens de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro,

Hoewel haar naam niet op de voorlopige deelnemerslijst staat, wil Van Vleuten graag de Ronde van België rijden. "Ik heb geen enkele ambitie voor deze wedstrijd, maar ik kijk er naar uit om weer in het peloton te rijden en zonder druk te kunnen koersen", zegt de 33-jarige Van Vleuten vrijdag op de website van de internationale wielrenunie UCI.

Na de Ronde van België gaat de renster van Orica-AIS haar programma voor de rest van het seizoen samenstellen. Hoofddoel is de WK van volgende maand in Qatar.

"Op de WK wil ik weer in topvorm zijn. Dat is op dit moment een realistisch doel", vindt Van Vleuten, die door haar veelbesproken valpartij in Rio een zware hersenschudding en schade aan haar wervelkolom opliep. Ze lag een aantal dagen in een Braziliaans ziekenhuis. Op het moment dat ze viel lag ze op koers voor goud.

Vier dagen

De Ronde van België begint dinsdag met een proloog in Nieuwpoort en duurt vier dagen. Twee jaar geleden schreef Van Vleuten de rittenkoers op haar naam.

In 2015 ging de eindzege naar de Zweedse Emma Johansson.