Lotto-Jumbo heeft zich versterkt met Daan Olivier. De 23-jarige klimmer ondertekende vrijdag een tweejarig contract bij de Nederlandse wielerformatie.

Olivier stopte vorig jaar juni nog met fietsen om zich te richten op zijn studie economie. De Oegstgeestenaar koos er vorige maand echter voor om weer terug te keren in het peloton.

Olivier kwam in het verleden onder meer uit voor het Rabobank Continental Team en Giant-Shimano. Hij worstelde in 2013 met verschijnselen van overtraining. Daarna kreeg hij naar eigen zeggen steeds minder plezier in zijn sport. Nu is de klimmer blij dat hij terug is.

"Ik was de balans kwijt tussen focus en ontspanning", zegt Olivier op de website van zijn nieuwe ploeg. "Plezier is voor mij het belangrijkste en dat heb ik teruggevonden op de fiets."

"Het is altijd mijn droom geweest om voor dé Nederlandse wielerploeg te gaan koersen. Na een prettig gesprek met het team wist ik meteen dat het goed zat. Bij Lotto-Jumbo krijg ik door trainingsbegeleiding en coaching de tijd om mij verder te ontwikkelen als sporter en ook als persoon."

Olivier rijdt de komende maand nog een aantal wedstrijden als elite om vanaf januari als professioneel wielrenner aan de slag te gaan.

Verhoeven

Technisch directeur Nico Verhoeven van Lotto-Jumbo noemt de overstap van Olivier "uniek". "Het stoppen van Daan was een verassende ontwikkeling in zijn carrière, maar het is ook uniek dat hij weer is begonnen. We hebben gemerkt dat zijn motivatie terug is, en het talent dat hij heeft is niet zomaar weg."

"Daan kan goed bergop en heeft als prof al goede dingen laten zien. We willen samen met hem weer de weg naar de top vinden en daar de tijd voor nemen. Een belangrijke fase in zijn ontwikkeling is het terugvinden van plezier."