Dafne Schippers is donderdagavond tweede geworden op de 200 meter bij de Diamond League-wedstrijd in Zürich. De 24-jarige Utrechtse werd op de laatste meters afgetroefd door Elaine Thompson.

Schippers ging sterk van start en koesterde lange tijd een voorsprong op haar concurrentes. De wereldkampioene moest in de laatste meters echter haar meerdere erkennen in Thompson (21,85 om 21,86).

De 24-jarige Jamaicaanse was vorige maand bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook al sterker dan Schippers, die toen met een tijd van 21,88 genoegen moest nemen met zilver.

Naast Thompson en Schippers stonden onder anderen Allyson Felix en Veronica Campbell-Brown aan de start in Zürich. Felix, die vier jaar geleden olympisch goud pakte op de 200 meter, werd derde in Zürich. Campbell-Brown, die de olympische titel veroverde in 2004 en 2008, moest het doen met de zesde plek.

​Parijs

Schippers pakte vorige week wel de zege bij de Diamond League in Parijs, waar Thompson ontbrak. Voor de pupil van Bart Bennema was de 200 meter in de Franse hoofdstad haar eerste wedstrijd sinds de Spelen. 

Schippers won dit seizoen in de Diamond League ook de wedstrijden op de 200 meter in Oslo en Londen. In Eugene moest ze, net als in Zürich, genoegen nemen met de tweede plaats.

Schippers kwam in het klassement over zeven wedstrijden uit op 48 punten, Thompson werd tweede met 30.

Hassan

Sifan Hassan eindigde als derde op de 1500 meter. De 23-jarige Nederlandse kwam op het laatste stuk sterk opzetten en kwam als derde over de streep in 3.58,43.

De winst ging naar de Amerikaanse Shannon Rowbury, die Laura Muir uit Groot-Brittannië op de streep klopte (3.57,78 om 3.57,85).

Muir pakte wel de eindzege in het klassement van de Diamond League met veertig punten, vier meer dan olympisch kampioene Faith Kipyegon. De Keniaanse kwam in Zürich niet verder dan de zevende plek.

Hassan moest tijdens de Olympische Spelen genoegen nemen met de vijfde plek in de finale van de 1500 meter. In het klassement van de Diamond League eindigde ze als vierde, nog achter Rowbury.

Martina

Churandy Martina kwam op de 100 meter niet verder dan de zevende plek in 10,13. Asafa Powell zegevierde in 9,94, gevolgd door de Zuid-Afrikaan Akani Simbine en Ben Youssef Méité uit Ivoorkust. 

Martina kwam op de Spelen in Rio niet verder dan de series op de 100 meter. Op de 200 meter greep hij op één honderdste naast een medaille.

Martina liep afgelopen zaterdag in Parijs nog naar het podium op de 100 meter in 10,01 seconden (derde). Méité zegevierde toen in 9,96, voor Simbine (10,00).